dijous, 12 de juliol del 2018

lAcció a l'entorn de "Les torres del silenci", llibre de poesia de Pep Rosanes-Creus

Les torres del silenci és el llibre amb el qual Pep Rosanes-Creus va guanyar el premi Carles Riba de poesia l'any 1999. L'autor, per motius que Jesús Aumatell detalla a la “Nota introductòria” a l'edició íntegra del llibre que s'ha fet recentment, va decidir esporgar 21 poemes de l’original; el llibre resultant es va publicar amb el títol de Voltor (Proa, 2000). 

El llibre originalment presentat al premi difereix molt del que va ser publicat; demostrar-ho i, alhora, situar el llibre en el context de la vida i dins el marc general de l'obra de Pep Rosanes-Creus és el propòsit de les lAccions Poètiques (vegeu el sentit d'aquesta expressió en l'entrada que se li dedica al bloc Acció Poètica) que, des de fa uns dies, ha començat a realitzar Jesús Aumatell per mitjà de la seva pàgina de Facebook


Per tal de possibilitar que aquestes lAccions puguin arribar a tenir una difusió més àmplia, i també perquè siguin recollides pels indexadors de pàgines de manera que apareguin en recerques, s'ha decidit emetre-les a través de You Tube, tot fent-se'n ressò al Facebook, en aquest bloc i al web d'emboscall, entre d'altres plataformes.

Cada lAcció PoèticA, que queda enregistrada en el vídeo que s'emet en directe, té per objecte un poema: consisteix en la lectura del text, seguida del comentari. Cada entrada en aquest bloc dedicada a aquestes lAccions inclourà l'enllaç al vídeo i la transcripció del comentari (però no del poema, el qual quedarà dit al vídeo).  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada